Tornar a l'inici...
 
El 1986 La Salseta del Poble Sec decideix crear el seu propi segell discogràfic: SALSETA DISCOS.

 

La gran quantitat de contactes amb músics dels més diversos estils i la necessitat de controlar la pròpia producció després de la fallida de Belter que s’endugué les il·lusions i els diners del seu L.P. “A Medianoche”, aconsellaven crear una plataforma de producció que respongués a les seves pròpies necessitats. I, malgrat que l’empresa era arriscada i que entre bolo i bolo no tenien massa temps, varen treure un vinil amb el suggestiu títol de “PATRAÑAS BELICAS”.

Molt aviat SALSETA DISCOS esdevingué una discogràfica activa i amb uns nous plantejaments que la feren molt atractiva per a la gent que començava. Al cap de sis anys de funcionament l’empresa havia aconseguit un lloc destacat en el sector de la producció discogràfica catalana i participava activament en el descobriment de nous valors: RAPHEL PHERRER, OCTUBRE, MARIA CINTA, SOPA DE CABRA, LA GENUINA, 972, UMPAH-PAH, TERCET TRESET, TAXI -TAT?, CUÑADOS VIOLENTOS, KARDA FASTIK, PERE FLIPAT, ROCK GAIA... i un llarg seguit de produccions avalen una manera de fer i d’entendre l’edició, promoció i seguiment professional de l’artista en totes les seves necessitats.

En aquesta etapa SALSETA DISCOS i els seus artistes varen rebre el reconeixement dels medis i de les institucions per la seva tasca, com foren:

– Premi al Disc Català de l’Any 1987, atorgat per RÀDIO 4 (RNE) a l’artista RAPHEL PHERRER pel seu disc “ensaïmada” “Desnormalització”.

– Premi a la millor portada al mateix disc de RAPHEL PHERRER atorgat per la GENERALITAT DE CATALUNYA l’any 1987.

– Premi accèssit al millor disc de Música Popular al disc del grup “TERCET TRESET” “Danses d’animació” en els Premis del Disc de la GENERALITAT 1987.

– Premi accèssit al millor disc de Pop-rock al disc “Lluny de Hollywood” del grup OCTUBRE en els Premis de la GENERALITAT de 1988.

– Premi Nacional de Música 1990 en l’apartat de rock a SOPA DE CABRA.

– Premi Nacional de Música 1990 a SALSETA DISCOS com a representant d’una nova etapa en l’edició i distribució de discos en català.

– Premi ALTAVEU-90 a SOPA DE CABRA “com a primer grup de projecció multitudinària del rock en català”.

– Premi ÈXIT D’OR CATALÀ 1992 atorgat per la Generalitat de Catalunya a UMPAH-PAH pel seu disc “Bamboo Avenue”.

Els discos de LA SALSETA DEL POBLE SEC “Treballo la nit” i “Estic content que rutlli”, varen constituir un èxit de crítica i de públic, sobretot per la seva repercussió en els directes.

La reedició dels dos recopilatoris en CD “Ei company” i “Frenesí” de LA SALSETA serveix per a actualitzar les antigues cançons del orígens del grup i per a retrobar-se amb els seus primers seguidors.

Altres discs editats per Salseta Discos són “THE COUNTRY CAT”, “L’Himne del Joc de la botifarra” de LA SALSETA, “Danses i mudances” del grup lleidatà d’animació infantil XIP XAP i “Ous de reig” del grup de pop rock barceloní BOURBONS.

L’any 1998 coincidint amb els 100 anys de la “pèrdua de la colònia”, s’edita un disc del grup cubà “CUBAVANA” enregistrat entre L’Havana (Estudis Egrem) i Barcelona, amb els temes més representatius de la música tradicional cubana, disc que serveix de colofó de la gira que fa aquest mateix any el grup per Catalunya i que condueix Salseta Discos.

L’any 1999, entre altres coses, s’edita el disc d’una de les millors colles de grallers del país: LA COLLA DE MAR DE VILAFRANCA (“Festa Major de Vilafranca”).

L’any 2000 Salseta concedeix a SOPA DE CABRA el primer disc de platí del rock en català per les 100.000 còpies venudes del directe “Ben Endins”. Per a celebrar aquest event s’edita el disc “Dies de carretera: Les millors cançons” amb una selecció de cançons masteritzades dels seus primers quatre discos també publicats per Salseta entre el 1989 i el 1992, amb la inclusió de tres versions inèdites del concert de Ben Endins a Zeleste el febrer del 1991. A més, s’edita una caixa de col·leccionista (“Dies de carretera: Totes les cançons”), numerada, amb aquests primers quatre CD del grup i il·lustrada per Carme Solé Vendrell i que també conté un llibret de luxe amb fotos dels primers anys de SOPA DE CABRA.

Aquest any també s’edita el doble CD de LA SALSETA DEL POBLE SEC “Directe als peus” enregistrat en directe en 15 pobles i ciutats de Catalunya aprofitant la gira de l’estiu-99 de la banda de ball. L’últim concert gravat és a les Festes de la Mercè de Barcelona al Portal de la Pau, concert que també s’enregistra en vídeo i que s’edita amb el mateix títol.

Salseta Discos segueix les seves publicacions amb l’edició dels primers discos d’artistes com EL FRENILLO DE GAUGUIN (“Deverybé”), ANGEL OT, XAVIER JUANALS (“Pluja d’estels”), INCOMBUSTIBLES (“Jugando a bomberos”), REVERSUS (“En un planeta lejano”), etc…

A més s’edita el disc “40 anys i un dia” del guitarrista JOAN E. VILA i “Ralet, ralet” del grup d’animació infantil SAMFAINA DE COLORS.

L'any 2003 s'edita Cops Amagats amb cançons de Rafel V. Bazaga, membre destacat de La Salseta del Poble Sec es de fa més de vint anys i que representa la vessant més rockera de la banda. Posteriorment s'edita "Fila 7 " de Xavier Juanals , "Lluvia Azul" i "Olvido" de Dídac i "A cau d'orella" disc per als més petits de l'animador infantil Oriol Canals.

L'any 2007 s'edita el CD-DVD "Saloon" de The Country Revival Farmers", banda country de Girona. Punt i apart mereix l'edició del CD-DVD "30 anys en dansa" de La Salseta del Poble Sec, commemoratiu del 30 anys d'existència de la banda, amb els 21 temes més coneguts (i la incorporació de tres cançons de nova gravació: "Pupurri cha cha cha", "La puerta verde" i "Doctor Brujo") i un DVD amb més de quatre hores d'imatges de la història de La Salseta.

L'any 2008 s'edita "No sé si dir-te el que tinc al cap" de Cercavins i "A sucar!" nou disc de La Salseta del Poble Sec amb 17 cançons noves de la banda i més de setanta minuts de música.
 
SALSETA DISCOS - Av. de l'Estació, 14 B - 08150 Parets del Vallès (Barcelona) - Tel. 659 79 83 09 - salseta@salseta.cat
nota legal - crèdits